Stevie Drums
Drumles

Drumles


Haal het ritmegevoel in jou naar boven

INFORMATIE DRUMLES

Bij drumschool Stevie Drums kiezen wij ervoor om individuele drumlessen te geven. In het begin van de drumlessen leggen we de basis. Samen met drumdocent Stefan Schmohl ga je kennismaken met slag/ voettechnieken & basisoefeningen. Dit is belangrijk zodat jij je op een goede manier verder kan ontwikkelen tijdens de drumlessen. Nadat we de basis onder controle hebben gaan we verder werken uit lesboeken maar passen we voornamelijk veel toe in de praktijk. Bij drumschool Stevie Drums maken we namelijk gebruik van een aantal muzieklijsten op verschillende niveau's. Zo is er veel keuze en is er altijd een geschikt liedje voor elke leerling. Tijdens de drumlessen werkt de docent samen met de leerling naar een steeds hoger niveau. Dit doen we uiteraard op een manier die het beste bij de leerling past, dit is voor iedereen anders. Daarnaast moet de drumschool een veilige plek zijn en staat het speelplezier voorop!

WAT VERWACHTEN WIJ VAN JOU

Bij drumschool Stevie Drums is er geen minimum leeftijd om te beginnen met drumles, drummen kan iedereen! Tijdens de proefles gaan we samen kijken hoeveel ritmegevoel jij in je hebt en of je door wilt gaan. Wanneer je besluit om op drumles te gaan is thuis oefenen natuurlijk erg belangrijk. Als je niet kan oefenen zal je zelf weinig groei ervaren. Je zult minder vordering maken dan iemand die wel aan het oefenen is. Meestal is 10 minuten drummen per dag bijvoorbeeld al voldoende. Hoe meer je gaat oefenen, hoe sneller je groei zal gaan zien. Daarnaast is het handig om thuis een eigen drumstel te hebben staan. Dit is belangrijk voor het plezier maar ook voor de vordering. Een drumstel hoeft uiteraard niet duur te zijn en de drumdocent helpt jou met het vinden van een geschikt drumstel. 


TARIEVEN

Mogelijkheden tot 21 jaar :

Proefles 30 min.                                  € 10,-

Wekelijks drumles 30 min.               € 55,- (per maand)

Strippenkaart 5 lessen 30 min.        € 75,-

Strippenkaart 10 lessen 30 min.      € 150,-Mogelijkheden vanaf 21 jaar : 

Proefles 30 min.                                € 10 ,-

Wekelijks drumles 30 min.              € 66,75 (per maand) 

Strippenkaart 5 lessen 30 min.       € 90,75

Strippenkaart 10 lessen 30 min.     € 181,50


(Vanaf 21 jaar betalen leerlingen BTW)

SAMENWERKING MET ZORGBEDRIJF SCHOUDER AAN SCHOUDER


THERAPEUTISCHE DRUMLES

Sinds 2019 werkt drumschool Stevie Drums samen met zorgbedrijf Schouder aan Schouder. In april 2019 is Stefan gestart met het geven van therapeutische drumles.


Hoog tijd om hier meer over te vertellen en een succesverhaal te delen uit de praktijk:

Therapeutische drumles is een methodische en ervaringsgerichte vorm van hulpverlening. Dit betekent dat het vooral gaat om het opdoen van (nieuwe) ervaringen. Tijdens de drumles ga je vooral doèn. De nadruk ligt op de beleving en de ervaring en werken aan jezelf. Therapeutische drumles kan echt het verschil maken en daardoor bijdragen bij verschillende psychische- en cognitieve problemen. Het heeft de bijzondere eigenschap dat het herinneringen, emoties en belevingen kan oproepen. Muziek kan ook een middel zijn om gevoelens uit te drukken zonder woorden. Dat kan heel prettig zijn als je wel wilt communiceren over wat er in je om gaat, maar je bijvoorbeeld niet (meer) kunt praten of als je moeilijk de juiste woorden kunt vinden. Of als het te pijnlijk is om over iets te praten. Muziek is dus ook een vorm van communicatie.


Praktijkvoorbeeld:

Sinds 2019 ontvangt een jonge tiener therapeutische drumles. Hij is aangemeld omdat de verzorgers eigenlijk geen raad meer wisten. Al op jonge leeftijd heeft hij al verschillende therapieën ontvangen en begeleiding vanuit verschillende organisaties. Maar het sloeg niet aan en liepen uiteindelijk vast. Deze jongen worstelt al jaren met zichzelf en zijn omgeving. Van begrepen worden en de wereld om hem heen begrijpen. En i.p.v. over zijn gedachten en gevoelens te praten en zijn emoties te uiten was er wekelijks sprake van heftige woede-uitbarstingen. Ook naar school gaan lukte niet meer. Maar we kwamen er achter dat muziek zijn uitlaatklep is. Zijn manier om te uiten en te communiceren. Tijdens de eerste drumlessen is het winnen van vertrouwen en aangaan van een band erg belangrijk. In het begin was dit wennen maar door middel van gesprekken en door samen voorzichtig muziek te maken ontstond er vertrouwen en werden verhalen verteld. Momenteel zijn we meer dan 2 jaar onderweg en heeft er een enorme positieve verandering plaats gevonden. ‘In die 2  jaar tijd’ is er er nog maar één woede-uitbarstingen geweest. Verder kan deze tiener weer elke ochtend naar school. Wij zijn ontzettend trots op zijn eigen ontdekking, ervaring en ontwikkeling!

 

Meer weten over therapeutische drumles? info@steviedrums.nl