Stevie Drums

Docent


Een veilige en vertrouwde plek voor jong en oud

STEFAN SCHMOHL

(25-04-2000)


Er werd al op vroege leeftijd ontdekt dat Stefan een passie had voor muziek. Op 7-jarige leeftijd begon hij met het maken van muziek en was meteen verkocht. Stefan is afgestudeerd als muzikant (hoofdvak drums) aan het Noorderpoort KTM te Groningen.


Door dag in en dag uit te oefenen werd Stefan reeds als 9-jarige lid van zijn eerste band Trust. Hier is hij uitgegroeid tot vaste drummer en percussionist. Met Trust heeft hij vele optredens gedaan maar eind 2014 is deze band gestopt. Vervolgens is Stefan aangesloten bij twee muziekteams van gemeente de Ark in Assen. Hier is hij lid geweest tot juni 2020. Ook ontstond hier de band 'Next' waar Stefan drummer en bandleider was.


Stefan haalt zijn inspiratie vooral uit de pop/rock muziek. Met nog een masterclass drums van o.a. Ton Dijkman/Peter Dijkstra & Niek Smelt achter de rug heeft Stefan nog meer geleerd van het drummers vak. In het schooljaar 2016 is Stefan samen met vijf andere studenten van het Noorderpoort KTM een gloednieuwe partyband gestart, ’OffStage’. Nadat de toptijd van deze band was geweest is Stefan hiermee gestopt. Ook is in deze tijd een akoestisch duo ontstaan ’KeyZ - live pianoshow'. Bestaande uit meerstemmige harmonieën, pianospel en drums treedt Stefan samen met deze band wekelijks op door heel Nederland. 


Stefan is gedreven, professioneel, betrouwbaar en timmert enorm aan de weg. Zo staat de agenda elk jaar weer enorm vol geboekt. Van mega lange tours tot kroegentochten. Door de band ervaringen wou Stefan graag iets anders doen op gebied van muziek. Eind 2016 is Stefan daarom van start gegaan om een eigen drumschool op te richten. Medio 2017 zijn de eerste betaalde leerlingen gekomen. Vanaf 24 mei 2018 stond bedrijf ’Stevie Drums’ officieel ingeschreven bij de KvK. 


Sinds 2017 is Stefan ook vaste drummer & backing vocalist bij Fred Goverde en speelde o.a. in Martini Plaza (2018), Tivoli Vredenburg (2018), De Oosterpoort (2022), Radio Veronica (2022), De Melkweg (2022) en Festival Hullaballoo (2023). Ook waren ze een erg bekende act tijdens de Popronde 2022. In 2020 hebben ze hun eerste EP 'Goo-Vur-Duh' opgenomen in Fields Studio te Breda. Deze plaat is uitgekomen op 23 april 2021. Daarna volgden nog een aantal singles. Tegenwoordig zijn ze ook als huisband te vinden bij Late Night met Splinter in het Forum in Groningen. Bij deze band is Stefan tot op heden nog steeds lid.


Sinds september 2018 geeft Stefan ook diverse slagwerkworkshop vanuit zijn eigen bedrijf. Met meer aanmeldingen dan ooit verwacht is dit een groot succes geworden in mum van tijd en zijn inmiddels 950+ workshops gegeven Ook heeft Stefan de stokjes van Joran Dijkstra overgenomen en werkt Stefan sinds april 2019 als vaste drumdocent bij drumschool Daisybell in Assen. 


Verder werkte Stefan eerder al samen met artiesten als: Dwight Dissels, Shirma Rouse, Eline Bakker en meer! Ten slot opende Stefan op 23 juni 2022 een nieuwe muziekschool in Hoogeveen, Muziekschool Toonvast. Dit alles naast de succesvolle lessen, optredens en workshops die gegeven worden.