Stevie Drums
Docent

Docent


Een veilige en vertrouwde plek voor jong en oud

STEFAN SCHMOHL

(25-04-2000)


Er werd al op vroege leeftijd ontdekt dat Stefan een passie had voor muziek. Op 7-jarige leeftijd begon hij met het maken van muziek en was meteen verkocht. Stefan is afgestudeerd als muzikant aan het Noorderpoort KTM te Groningen.


Door dag in en dag uit te oefenenwerd Stefan reedsals 9-jarig lid van zijn eerste band Trust. Hieris hij uitgegroeid tot vastedrummer en percussionist op (22-11-2011). Met Trust heeft hij vele optredens gedaan maar eind 2014 stopte Stefan met deze band.Vervolgens is Stefan door gegaan als drummer/ percussionist binnen twee muziekteams van de Arkte Assen. Hier is hij lid geweest tot Juni 2020. In deze tijd heeft hij ook nog een eigen band opgericht ''Next''. Hier was Stefan de bandleider en drummer.


Stefan haalt zijn inspiratie vooral uit de pop/ rock muziek. Met nog een masterclass drums van o.a.Ton Dijkman/ Peter Dijkstra & Niek Smelt achter de rug heeft Stefan nog meer geleerd van het drummers vak. In het schooljaar 2016 is Stefansamen metvijf andere studenten van het Noorderpoort KTM een gloednieuwe partyband gestart, ‘’OffStage’’. Nadat de toptijd van deze band was geweest is Stefan hiermee gestopt. Ook is in deze tijd een akoestisch trio ontstaan ’De Hitsklappers’. Bestaande uit meerstemmige harmonieën, gitaarspel, piano en drums treed Stefan samen met deze band wekelijks op door heel Nederland en buitenland. Momenteel dragen ze de naam ‘KeyZ – live pianoshow’ en is KeyZ een duo.


Stefan is gedreven, professioneel, gaat erg serieus te werk en timmert enorm aan de weg.Zo staat de agenda elk jaar weer enorm vol geboekt. Van mega lange tours tot kroegentochten. Door de band ervaringen wou Stefan graag iets anders doen op gebied van muziek.Eind 2016 is Stefan daaromvan start gegaan om een eigendrumschool op te richten. Medio 2017 zijn de eerste betaalde leerlingen gekomen na de nodige voorbereidingen. Vanaf Mei 2018 stond bedrijf ‘’Stevie Drums’’ officieel ingeschreven bij de KvK.


Daarnaast is Stefan ook vaste drummer & vocalist bij Fred Goverde en stonden o.a. in Martini Plaza (2018), Tivoli Vredenburg (2018), De Oosterpoort (2022), Radio Veronica (2022), De Melkweg (2022) & De Grote Markt tijdens ‘het aftelmoment op 31 Dec 2022. In 2020 hebben ze hun eerste EP 'Goo-Vur-Duh' opgenomen in Fields Studio te Breda. Deze plaat is uitgekomen op 23 April 2021. Daarna volgden nog een aantal singles.


Sinds September 2018 geeft Stefan ook diverse slagwerkworkshop vanuit zijn eigen bedrijf. Met meer aanmeldingen dan ooit verwacht is dit een groot succes geworden in mum van tijd!Ondertussen heeft Stefan ook de stokjes van Joran Dijkstra overgenomen en werkt Stefan sinds April 2019 als vaste drumdocent bij drumschool Daisybell.


Verder bracht Stefan in Maart 2021 drie soorten lesmethodes uit voor de beginnende drummer en opende hij op 23 Juni 2022 een nieuwe muziekschool in Hoogeveen. Dit alles naast de succesvolle lessen en workshops die gegeven worden.