Stevie Drums
Workshops

Workshops


Super interactieve workshops/ presentaties & voorstellingen 

Worshop Bucket Drumming - (166x gegeven)

Harde beats en lekkere drumritmes, meestal speel je deze ritmes op trommels van een drumstel, maar wij gaan dit doen op emmers! In de workshop Bucket Drumming leren de deelnemers alles over het bucket drumming en gaan de deelnemers aan de slag met vele ritmes.


De workshop Bucket Drumming is een super interactieve drumworkshop waarin we de basis aanleren van het echte drummen. Dit doen we met een groep van maximaal 50 deelnemers per workshop. Onder professionele begeleiding gaan we aan de slag met ritme oefeningen, groepsopdrachten en spellen. Dit alles zal zorgen voor het gewenste eindresultaat. De workshop is laagdrempelig en daardoor geschikt voor jong en oud! Bij deze workshop kunt u zelf kiezen uit diverse pakketten. Deze kunt u hieronder vinden. 

1. Standaard pakket


Workshop op uw gewenste locatie van 45 tot 60 minuten. Alle materialen worden geregeld door de workshopleider.
Kostenplaatje

€ 125 ,-

Exclusief BTW & reiskosten. 


2. Uitgebreid pakket:


Workshop op uw gewenste locatie van 1,5 uur. Alle materialen worden geregeld door de workshopleider.
Kostenplaatje

€ 200 ,-

Exclusief BTW & reiskosten.

3. XL Pakket:


Workshop op uw gewenste locatie van 1 uur + presentatie. Na de workshop geven de leerlingen een korte presentatie voor de rest van de school/ ouders. Alle materialen worden geregeld door de workshopleider.


Kostenplaatje

€ 175 ,-

Exclusief BTW & reiskosten.

Workshop Djembé 

Harde ritmes en Afrikaanse klanken, iedereen heeft wel eens van een djembé gehoord, maar hoe bespeel je eigenlijk zo'n instrument? Hier gaan we samen achterkomen onder professionele begeleiding. 


In deze ritmische workhop gaan we een kijkje nemen in Afrika. We gaan onszelf uitdagen en kijken of wij een beetje van het Afrikaanse bloed in ons hebben. Dit doen we samen met een groep van maximaal 25 deelnemers. Hoe moeten we een djembé gebruiken en hoe krijgen we diverse klanken uit dit instrument? Tijdens de workshop krijgt iedere deelnemer een djembé om te gebruiken. We beginnen met opwarmingsoefeningen en gaan daarna het onderwerp ritmiek induiken. Er komen groepsopdrachten, spellen & veel interactie met de hele groep in voor. 

Geschikt voor scholen, bedrijven, feestjes, uitjes en meer! Bij deze workshop kunt u zelf kiezen uit diverse pakketten. Deze kunt u hieronder vinden. 

1. Standaard pakket 

Workshop op uw gewenste locatie van 45 minuten. Alle materialen worden geregeld door de workshopleider.
Kostenplaatje

€ 150 ,-

Exclusief BTW & reiskosten.

2. Lessenpakket (3x)

Workshop op uw gewenste locatie van 45 minuten wordt totaal 3 weken achter elkaar gegeven aan dezelfde groep. Elke week gaan we een niveau hoger en komen er moeilijkere opdrachten voorbij. Alle materialen worden geregeld door de workshopleider.


Kostenplaatje

€ 400 ,-

Exclusief BTW & reiskosten. 

Workshop Body Percussion  

Je kunt met je eigen lichaam op veel verschillende manieren muziekmaken. Body Percussion is daarom een hele creatieve vorm van muziekmaken en erg leuk om te doen met een grote groep. 


Tijdens de workshop Body Percussion worden wij uitgedaagd om alleen muziek te gaan maken met ons eigen lichaam. Denk aan klappen, stampen, vinger knippen of fluiten. Maar ook het stukje zingen en bewegen komt tijdens deze interactieve workshop voorbij. Samen met een groep van maximaal 100 deelnemers gaan wij ons hierin verdiepen. Dit alles doen we met video en geluidsfragmenten. In deze workshop komen veel spellen en groepsopdrachten voor. Samenwerken is dus erg belangrijk tijdens deze ritmische workshop. Ideaal voor grote groepen!   Bij deze workshop kunt u zelf kiezen uit diverse pakketten. Deze kunt u hieronder vinden. 


1. Standaard pakket

Workshop op uw gewenste locatie van +/- 45 minuten. Alle materialen worden geregeld door de workshopleider. De locatie zorgt zelf voor een beamer/ digi-bord.Kostenplaatje

€ 100 ,-

Exclusief BTW & reiskosten.

2. Duo pakket


Workshop op uw gewenste locatie van 45 tot 60 minuten. Bij dit pakket komen twee workshopleiders jouw kant op. Ideaal wanneer er bijvoorbeeld veel deelnemers zijn. Alle materialen worden geregeld door de workshopleiders. De locatie zorgt zelf voor een beamer/ digi-bord.


Kostenplaatje

€ 175 ,-

Exclusief BTW & reiskosten.

Presentatie Effect van muziek

Tijdens deze presentatie zal Stefan Schmohl uitleg komen geven wat muziek allemaal doet met de mens. We gaan kijken hoe we lichamelijk erop reageren maar ook wat er allemaal gebeurt in onze hersenen. 


Naast de uitgebreide presentatie gaan we ook veel oefeningen doen met de klas. Dit gaat voornamelijk om luisteroefeningen en individuele opdrachten. Mijn doel van deze presentatie is dat de deelnemers deze informatie eventueel zelf kunnen gebruiken in bijvoorbeeld hun beroep. Samen komen we erachter hoeveel ‘effect-muziek’ eigenlijk heeft op de mens en hoe we bijvoorbeeld ouderen hiermee kunnen helpen.

Geschikt voor: Scholen (vanaf middelbaar onderwijs), specifieke opleidingen (bijvoorbeeld zorgopleidingen), bedrijven, muziekgroepen. Bij deze presentatie kunt u zelf kiezen uit diverse pakketten. Deze kunt u hieronder vinden. 

1. Standaard pakket


Presentatie 'Effect van Muziek' op uw gewenste locatie van 60 minuten.

Alle materialen worden geregeld door de workshopleider. De locatie zorgt zelf voor een beamer/ digi-bord.


Kostenplaatje

€ 120 ,-

Exclusief BTW & reiskosten.

2. Combinatie pakket


Presentatie 'Effect van Muziek' op uw gewenste locatie + bijpassende slagwerk workshop van in totaal 120 minuten. Na de presentatie volgt de groep een bijpassende workshop om de stof gelijk in de praktijk te proberen. De locatie zorgt zelf voor een beamer/ digi-bord. 


Kostenplaatje

€ 225 ,-

Exclusief BTW & reiskosten.

Voorstelling 'Beschadigd'

'Beschadigd’ is een voorstelling voor het basis en middelbaar onderwijs over het thema pesten. In deze voorstelling zal rapper SRVNT zijn eigen verhaal vertellen d.m.v. muziek en verhaal. Dit doet hij samen met drummer Stefan Schmohl aka Stevie Drums. Beiden hebben zij te maken gehad met pesten. Om dit tegen te gaan en bespreekbaar te maken op scholen willen de beide mannen i.c.m. live-muziek en verhaal hier meer over vertellen.


Pesten is helaas een thema dat vandaag de dag nog erg relevant is bij vele tieners en wij zagen de nood op scholen rondom dit probleem. Hierom hebben wij de handen ineen geslagen om een oplossing te bieden rondom deze thematiek. Het resultaat? Een muzikale voorstelling vol met interactieve elementen waarbij je ervan uit mag gaan dat het effect zal hebben op de leerlingen die deelnemen. Het is onze missie om er voor te zorgen dat het pesten in Nederland flink wordt gereduceerd alsook dit preventief te bestrijden. Mede door onze eigen ervaring op dit gebied en onze expertise in de muziek willen wij deze voorstelling inzetten om dit doel te behalen. 


Interactief en laagdrempelig.
Tijdens deze voorstelling worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over het thema pesten. Naast dat wij de leerlingen willen laten nadenken over het thema, worden de leerlingen uitgedaagd om te reflecteren op hun eigen leven en situatie. Dit willen wij doen door de leerlingen op een laagdrempelige en interactieve manier te benaderen door middel van muziek en spel. Met deze voorstelling willen wij het pesten op de scholen tegengaan, helpen voorkomen en willen wij leerlingen die met dit onderwerp worstelen steun aanbieden. Mede door onze eigen ervaring rondom dit thema vinden wij het belangrijk om dit probleem aan te pakken.


Informatie:
Leeftijd: Basis en- middelbaar onderwijs.
Max. deelnemers: +/- 60 deelnemers.
Kosten: Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op.